Kalevaland

Just nu pågår utställningen Kalevaland i Eckerö Post- och tullhus på Åland. Det är en medlemsutställning för Ålands Slöjd och konsthantverk, där jag har möjligheten att ställa ut.Kalevaland1I år fyller Finland hela 100 år och temat för utställningen är passande nog det finska nationaleposet Kalevala. Och uppgiften var att tillverka en produkt som inspirerats från Kalevala.Kalevaland5Min produkt är en väggbonad, 3 meter hög och 1,5 meter bred, som går från tak till golv. Min tanke utgår från Kalevalas 50 sånger, där jag har broderat in ett citat från varje Kalevala sång. Jag utgick från boken Kalevala: finsk folkdikt, sammanställd av Elias Lönnrot i översättning Lars & Mats Huldén.

Kalevaland15Som vanligt arbetade jag med jeansmaterial, varför ändra på ett vinnande koncept? Jag ville också brodera en massa, vilket jag fick!

Kalevaland14

Redan nu har planerandet med nästa Sommarutställning i full gång! Så fortsättning följer,

Kalevaland16

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s