Toile

Vi började uppgiften med att tillverka en toile från grundmönstret. Jag letade upp definitionen av en toile i boken Fashion A-Z av Alex Newman och Zakee Shariff, såhär skriver de:

A trial garment, made during initial design stages so that pattern shapes can be assessed for fit and drape, and adjusted if necessary. The term may also be used in reference to the fabric used for this purpose – typically calico, muslin or a similar inexpensive fabric.

IMG_7591

Jag sydde min toile av ett charmigt grönt bomullstyg. Under processen provningen av toilen samarbetade jag bland annat med Sofia.IMG_7712

På bilden visas bakstycket där jag behöll insnittet vid axeln. Jag behövde lägga till tyg i ryggen och sydde in den i sidan mot ärmhålet. Jag bestämde mig för att skippa grundmönstrets insnitt som utgick från midjan både på fram och bakstycket. Utöver insnittet som var på grundmönstret som jag sydde djupare, sydde jag ett snitt som utgick från ärmen.

IMG_7984

IMG_7985

Sådär ja. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s