Studiebesök – Textilhögskolan i Borås

Igår var det dags för ett efterlängtat besök till Borås. På agendan var att vi skulle besöka Borås Textilhögskola och Smart Textiles. Jag har länge velat besöka textilhögskolan, så förväntningarna var skyhöga. Och jag blev verkligen inte besviken. Helt ärligt så vet jag inte hur många gånger jag nämnde orden såsom coolt, häftigt. Det är i Borås som nya textiler skapas. Jag börjar mer och mer övertygad om att jag ska söka en utbildning där efter min kandidatexamen här på LiU. För jag vill gå i de där korridorerna.

Här är en liten film om hur det ser ut på Textilhögskolan.

IMG_7357 IMG_7360

Vi började vår rundvandring i vävlabbet. De här två bilderna visar en jeansväv. Väven dammar tydligen något enormt, så det behövs munskydd när man väver med den. Att jeanstyger dammar mycket har jag även jag märkt när jag sprättat mina jeans till jeanskorgarna.

IMG_7368

Ett vävlabb och en Malin. Lokalerna får ett stort plus tack vare deras belysning/ mvh, hon som behöver bra ljus när hon jobbar.

IMG_7372 IMG_7374 IMG_7377

I trikålabbet fick vi kolla på maskiner och tygprover. Där har de en stickmaskin som kan väva metaller. Just den stickmaskinen finns det fem av i hela världen. På den vänstra bilden kan man se ett stickprov från metall stickmaskinen. Resten av bilderna gestaltar tygprover.

IMG_7391 IMG_7392 IMG_7400

1. En tröja helt utan sömmar som skaver (observera vantarna). 2. Stickmaskin som stickar bandage. 3. Ett tyg som har etstryck med pannkakssmet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s